Chokladsurprisetårta till födelsedags fika imogon
2011-12-03
00:43:55 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..

GOD FIKA
♥
Tårtbottnar:
- 2 ½ dl mjölk
- 1 dl kakao
- 1 dl strösocker (att koka upp mjölken med)
- 100 g smör eller margarin
- 1 ½ dl strösocker (att röra matfettet med)
- 1 ½ msk vaniljsocker
- 2 ägg
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
Koka upp mjölket med 1 dl socker och 1 dl kakao.
Sen låter ni den svalna så det blir kall inte ens fingervarm*( annars kommer smeten bli rå)
I bunken blandar vi rumsvarm margarin med socker knåda med en sked så sockret blir fördelad, sen kör med vispen tills sockret och smöret blir flyttande,tillsätt ett ägg i taget.
Sedan tar ni vetemjöl,vanilsocker och bakpulver i samma dunke med smöret.
Här får man vara noga med att inte lägga i för mycket mjöl, fast smeten ser för simmig ut !
Varva med chokladblandningen som ni gjorde innan och voalá smeten är färdig :)
TIPS: när ni använder form med löstagbara kanter lägg bakplåtspappen på botten och klämm i kanterna kipp sen efter behov så den inte fladdrar:)( klart måste ni ff smörja och bröa formen)
Nu när kakan har ståt i ugnen i 40-45 min i 175 grader och är klar ta ut den och sätt duk över kakan
TA EJ UT DEN UR FORMEN tills den har kallnat.
när den är kall dela kakan i 3-4 bottnar.
Sedan tar ni
lägg rikligt med marmelad på första bottnen lägg över den andra botten, forma och lägg på vispgrädden
sen botten på marmelad en till botten och grädde, försök att ha massvis med grädde på toppen:)
sen river ni chokladen över tårtan:)
Man kan även ha riven chokad i grädden mellan bottnarna.
KLART
Sen låter ni den svalna så det blir kall inte ens fingervarm*( annars kommer smeten bli rå)
I bunken blandar vi rumsvarm margarin med socker knåda med en sked så sockret blir fördelad, sen kör med vispen tills sockret och smöret blir flyttande,tillsätt ett ägg i taget.
Sedan tar ni vetemjöl,vanilsocker och bakpulver i samma dunke med smöret.
Här får man vara noga med att inte lägga i för mycket mjöl, fast smeten ser för simmig ut !
Varva med chokladblandningen som ni gjorde innan och voalá smeten är färdig :)
TIPS: när ni använder form med löstagbara kanter lägg bakplåtspappen på botten och klämm i kanterna kipp sen efter behov så den inte fladdrar:)( klart måste ni ff smörja och bröa formen)
Nu när kakan har ståt i ugnen i 40-45 min i 175 grader och är klar ta ut den och sätt duk över kakan
TA EJ UT DEN UR FORMEN tills den har kallnat.
när den är kall dela kakan i 3-4 bottnar.
Sedan tar ni
- 1-2 dl aprikosmarmelad
- 4 dl vispgrädde ( ha flor skocker i när ni vispar) 2 msk.
- ca 50 g riven blockchoklad
lägg rikligt med marmelad på första bottnen lägg över den andra botten, forma och lägg på vispgrädden
sen botten på marmelad en till botten och grädde, försök att ha massvis med grädde på toppen:)
sen river ni chokladen över tårtan:)
Man kan även ha riven chokad i grädden mellan bottnarna.
KLART
Kommentarer
Trackback